Cora Imobiliare: Agentia Imobiliara Numarul 1 in Judetul Dambovita
Suna acum la 0723 138 757 8am - 8pm Sau foloseste formularul de contact
Prima pagina Dictionar imobiliar

Dictionar imobiliar

In aceasta sectiune va prezentam termeni folositi frecvent in domeniul imobiliar.

Dictionar Imobiliar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Litera: A

 1. Abitatie

  Persoana care beneficiaza de un drept de abitatie poate locui in respectivul imobil pe toata perioada cat dreptul de abitatie este constituit in favoarea sa.
  Este reglementat de Codul civil, art. 572

 2. Act

  Document elaborat de o autoritate de stat, prin care se atestă un fapt, o obligatie, identitatea cuiva. Există mai multe categorii de acte:

  - Actul juridic … vezi definitie.

 3. Act juridic

  Mijloc de probă din categoria înscrisurilor prevăzute în art. 1171 şi urm. Codul civil Potrivit legii, actul autentic este acela care s-a făcut cu so… vezi definitie.

 4. Act juridic civil

  Manifestarea de voinţă făcută cu intenţia de a produce efecte juridice, adică de a crea, a modifica ori a stinge un raport juridic civil. Actel… vezi definitie.

 5. Act sub semnatura privata

  Mijloc de probă din categoria înscrisurilor, prevăzut în art. 1176 şi urm. Codul civil, cuprinde pe lângă conţinut şi iscălitura părţil… vezi definitie.

 6. Afini

  Persoane intre care exista legatura de afinitate. Sunt sotul si rudele celuilalt sot. Nu sunt nici sotii intre ei si nici rudele unuia dintre soti cu rude… vezi definitie.

 7. Antecontract

  Conventia prin care una din parti sau ambele parti se obliga sa incheie in viitor un anumit contract al carui continut esential este determinat in … vezi definitie.

 8. Arvuna

  Este o convenţie accesorie vânzării având ca obiect o sumă de bani pe care una din părţi o dă celeilalte părţi cu ocazia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare, ca o garanţie că se va perfecta contractul.

 9. Autorizatia de Constructie (P.A.C.)

  Autorizatia de constructie este actul de autoritate al Administratiei publice locale, pe baza caruia se asigura aplicarea masu… vezi definitie.

 10. Autorizatia de Demolare (P.A.D.)

  Autorizatia de demolare este actul de autoritate al Administratiei publice locale, pe baza caruia se permite desfintarea integral… vezi definitie.

 11. Avans

  Suma de bani, parte din preţul unei mărfi comercializate, plătită cu anticipaţie de beneficiar, sumă care – în funcţie de prevederile contractului – poate fi pierdută de partea care nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale.

Cunosti valoarea imobilului tau? Suna acum la 0723 138 757 si afla pretul imobilului tau